Close search

Пай от ананас със сирене бри

5.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: средно
Порции: 8

Пай от ананас със сирене бри photo-credit Сочен пай от ананас със сирене бри

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Омесваме тестото като брашното го пресяваме и правим кладенче. Посоляваме със солта и вътре прибавяме маслото нарязано на кубчета, пудрата захар и жълтъка.
  2. Омесваме много добре, до получаването не еднородна и пухкава смес.
  3. Поставяме в хладилник за 30 минути.
  4. Вече готовото тесто полагаме във форма за пай.
  5. За плънката: разбиваме жълтъците и захарта. Нарязваме на средно големи кубчета ананаса, смесваме ги със захарта и разбитите жълтъци. 
  6. Сместа разпределяме равномерно върху тестото.
  7. От горе гарнираме със сирене бри.
  8. Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна, около 40-50 минути.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK