Close search

Пай с круши

5.0
от общо 126 глас
Време: 95 мин.
Ниво: средно
Порции: 8

Пай с круши photo-credit Вкусен пай с круши

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме нарязаните круши заедно със захарта и виното. Разтваряме нишестето със студена вода и доливаме като бъркаме непрекъснато докато се сгъсти. Накрая добавяме ванилената захар и настърганата кора от лимон. Оставяме да се охлади.
  2. Замесваме тестото от размекнатото масло, брашно, яйце и пудра захар. Оставяме го за 1 час в хладилника.
  3. Разточваме кора от тестото с дебелина 0.5 см и оставяме настрани малка топка от тестото за приготвяне на лентички за декорация.
  4. Разстиламе тестото в намазнена форма за пай и покриваме и стените. Изсипваме охладената плънка и покриваме с лентичките.
  5. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 20 минути (до зачервяване).

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK