Close search

Пай с праскови

2.7
от общо 128 гласа
Време: 90 мин.
Ниво: средно
Порции: 8

Пай с праскови photo-credit Сочен пай с праскови

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме нарязаните праскови заедно със захарта и виното. Разтваряме нишестето със студена вода и доливаме като бъркаме непрекъснато докато се сгъсти. Накрая добавяме ванилената захар и настърганата кора от лимон. Оставяме да се охлади.
  2. Замесваме тестото от размекнатото масло, брашно, яйце и пудра захар. Оставяме го за 1 час в хладилника.
  3. Разточваме кора от тестото с дебелина 0.5 см.
  4. Разстиламе тестото в намазнена форма за пай и покриваме и стените. Изсипваме охладената плънка. 
  5. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 25 минути (до зачервяване).

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност