Close search

Печена агнешка плешка върху задушен спанак, аспержи и артишок

5.0
от общо 126 глас
Време: 13 ч.
Ниво: професионално
Порции: 1

Печена агнешка плешка върху задушен спанак, аспержи и артишок photo-credit Печена агнешка плешка върху задушен спанак, аспержи и артишок

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме добре агнешкото месо. Втриваме го хубаво с червения пипер, черния пипер, джоджена, мащаерката и розмарина. Отгорв накъсваме на парченца маслото. 
  2. Добававяме целите главички чесън (необелени) и поръсваме с морската сол. 
  3. Намокряме и намачкваме добре хартия за печене и в нея увиваме добре агнешката плешка. Отгоре покриваме тавата с алуминиево фолио и поставяме в предварително загрята на 100 градуса фурна. Печем 12 часа. 
  4. След като агнето се опече и поомекне, се развива от фолито и се запича за още около 10-15 минути (докато кожичката му стане хрупкава). 
  5. За гарнитурата почистваме, измиваме и нарязваме спанака. По желание добавяме малко н арязан чесън чесън. Към спанака добавяме и нарязаните пресен лук и домати. 
  6. Пресните - аспержи измиваме и отстраняваме връхчетата им. Бланшираме ги за 2 минути във вряща вода. Артишокът също измиваме, почистваме и бланшираме, но за 15-30 минути (в зависимост от артишока). След бланширането ги потапяме в ледена вода за да спрем процеса на готвене. 
  7. В нагорещен със зехтин тиган добавяме продуктите и ги задушаваме, докато спанакът омекне (но остане свеж). Овкусяваме с малко сол и ситно нарязан магданоз. Снемаме от котлона. 
  8. Вече готовото месо сервираме с топлата гарнитура.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK