Close search

Печена царевица здравословноApple

4.3
от общо 128 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Печена царевица photo-credit Сочна печена царевица с масло

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Заливаме царевицата със студена вода и я оставяме да постои около 30 минути. След това я подсушаваме.
  2. Обелваме листа на кочаните. 
  3. В купичка смесваме маслото, кимионът и солта. 
  4. Намазваме всеки кочан много добре с маслената смес. 
  5. Загряваме скарата и печем царевицата около 10 минути, или докато зърната омекнат и придобият лек загар. 

Съвет:

След като е готова царевицата, може да я задушим леко за по-сочен вкус, като я увием във фолио.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK