Close search

Печена ципура

4.5
от общо 127 гласа
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Печена ципура photo-credit Вкусна печена ципура

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме добре ципурата, но я оставяме с главата и перката. 
  2. Правим няколко резки с нож върху кожата й, след което я посоляваме и натриваме с черен пипер.
  3. Отвътре и отвън я поливаме със сока от единия лимон и я оставяме да се маринова за 20 минути.
  4. Нарязваме чери доматите или ги оставяме цели (по избор), чесъна и останалия един лимон.
  5. След това застиламе тава с хартия за печене и поставяме рибата.
  6. Добавяме маслото и нарязаните домати, чесън и лимон.
  7. Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 20 минути.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK