Close search

Печена ципура с билки

5.0
от общо 126 глас
Време: 2 ч. и 20 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Печена ципура с билки photo-credit Печена ципура с пресни билки и бяло вино

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме добре рибата. Измиваме и подсушаваме.
  2. Намазваме рибата със зехтин от всички страни и я слагаме в широк съд.
  3. Нарязваме на дребно мащерката, майорана, градинския чай и магданоза. Поръсваме рибата с подправките, добавяме дафиновите листа, зърната черен пипер и карамфила. 
  4. Покриваме съда и го оставяме за поне 1-2 часа в хладилник.
  5. Изваждаме рибата и я овалваме в брашно. Поръсваме със сол и черен пипер на вкус.
  6. В голям тиган загряваме малко зехтин и запържваме рибата от двете страни на умерен огън, до златисто кафяв цвят.
  7. Поставяме рибата и останалата от пърженето мазнина в подходящ съд за печене. Добавяме виното, което трябва само да покрива дъното на съда. Разпределяме маслото на малки парченца върху рибата.
  8. Печем около 20-30 минути, след което изваждаме внимателно рибата и я поставяме в чиния за сервиране.
  9. Поръсваме с малко сос от печеното, лимонов сок и магданоз.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK