Печена ципура

Продукти

  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 20 г масло
  • 2 лимона
  • 2 скилидки чесън
  • 5 чери домата
  • 1 бр. риба ципура
  • 1 ч.л. розмарин

Време: 25 мин.
Ниво: лесно

Large pechena tsipura

Начин на приготвяне

  1. Почистваме добре ципурата, но я оставяме с главата и перката. 
  2. Правим няколко резки с нож върху кожата й, след което я посоляваме и натриваме с черен пипер.
  3. Отвътре и отвън я поливаме със сока от единия лимон и я оставяме да се маринова за 20 минути.
  4. Нарязваме чери доматите или ги оставяме цели (по избор), чесъна и останалия един лимон.
  5. След това застиламе тава с хартия за печене и поставяме рибата.
  6. Добавяме маслото и нарязаните домати, чесън и лимон.
  7. Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 20 минути.