Печени кюфтета

Продукти

  • брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 5 стръка магданоз
  • 1 ч.л. кимион млян
  • 1 глава лук
  • 1 кг. кайма

Време: 50 мин.
Ниво: лесно

Large pecheni kyufteta

Начин на приготвяне

  1. Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с дребно нарязания лук и магданоз.
  2. След това я овкусяваме с подправките - освен черен пипер и кимион може да добавим  и много ситно нарязана люта чушка, 1-2 скилидки чесън, чубрица.
  3. От така получената кайма оформяме кръгли кюфтета, които притискаме между дланите (помага, ако потопим ръцете си във вода), за да се сплескат добре. 
  4. Овалваме кюфтенцата в малко брашно, едно по едно и ги нареждаме в намаслена тава.
  5. При печенето, обръщаме кюфтета без да ги пробождаме.
  6. Поднасяме топли, с гарнитура от свежа салата по избор.