Печени пилешки бутчета с червен пипер, масло и лимон

Продукти

  • 10 мл сок лимон - прясно изцеден
  • 330 мл бира
  • 1 ч.л. червен пипер
  • сол на вкус
  • 120 г масло
  • 6 бр. пилешки бутчета

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large 2015 08 05 11 19 47 0300 0

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и почистваме бутчетата.
  2. В купичка смесваме лимоновия сок, червения пипер и солта. Втриваме ги хубаво в бутчетата.
  3. Поставяме бутчетата в тавичка или подходящ съд за печене и добавяме маслото.
  4. Добавяме бирата и поставяме в предварително загрята на 220 градуса фурна, за около 45-50 минути.
  5. Изваждаме и сервираме с резени лимон и свежа салата по избор.