Печени пилешки бутчета с картофи и лук

Продукти

  • 6 пилешки бутчета
  • 330 мл. бира
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 1 с.л. риган
  • 2 г черен пипер
  • 2 с.л. зехтин

Време: 65 мин.
Ниво: лесно

Large pecheni pileshki butcheta s kartofi i luk

Начин на приготвяне

  1. Застиламе тава за печене с фолио. Втриваме солта, черния пипер и ригана в бутчетата. 
  2. Почистваме и нарязваме лука и картофите. 
  3. Върху фолиото поставяме лука, картофите и бутчетата, добавяме зехтина и бирата.
  4. Завиваме ги леко с фолиото, добавяме около 1 ч.ч. вода и ги печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 50 минути.
  5. Сервираме веднага с гарнитура по желание.