Close search

Печени ребра с мед

4.7
от общо 128 гласа
Време: 12 ч. 70 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Печени ребра с мед photo-credit Сочни печени ребра с мед

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Насоляваме и натриваме добре ребрата с подправките.
  2. Поставяме ги в купа и добавяме соевият сос. Разбъркваме добре и покриваме с капак. Оставяме така да престой едно денонощие.
  3. След това изцеждаме ребрата от маринатата и ги поставяме в тавичка. Добавяме бирата.
  4. Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна, около час или до пълното омекване на месото.
  5. След като извадим ребрата от фурната ги поливаме с меда, разбъркваме ги добре и ги сервираме горещи с гарнитура от пържени картофи или салата по избор. 

Съвет:

Ребрата може да изпечем и на барбекю. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK