Close search

Печени ябълки в сайдер здравословноApple

5.0
от общо 126 глас
Време: 50
Ниво: лесно
Порции: 4

Печени ябълки в сайдер photo-credit Вкусни печени ябълки в сайдер

Продукти

100 г съдържат:

  • 178 калории
  • 1 г протеини
  • 46 г въглехидрати

Начин на приготвяне

1. Загряваме фурната до 200 градуса. Изсипваме сайдера в малък тиган и го оставяме да заври. Трябва да продължи да се вари на среден огън, докато течността намалее с малко по-малко от половината. 

2. Изрязваме кората от горната част на всяка ябълка (около 1/3 от площта). Използваме специален нож, за да издълбаем семенната част. Поставяме ябълките тавичка.

3. Разбъркваме канелата, маслото и кафявата захар в сайдер сиропа. Изсипваме го в кухините на ябълките, като го оставяме да прелее в тавичката. Печем ябълките за 40 до 50 минути, докато станат приятно меки.

4. Сервираме топли ябълките в десертни купички с допълнително сироп с лъжица върху тях. По желание може да добавите топка ванилов сладолед и цели орехови ядки.

1 Коментар

  1. Small
    Анонимен

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK