Close search

Печено агнешко със зеленчуци

0.0
от общо 125 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Печено агнешко със зеленчуци photo-credit Вкусно агнешко със зеленчуци

Продукти

Начин на приготвяне

1. Смесваме нарязаните на ситно каперси, счукан чесън, настърган лимон, сока на лимона, розмарина и 1 с.л. зехтин. С половината смес натриваме агнешкото. Загряваме фурната на 190 градуса. Слагаме нарязаните чушки, моркови и картофи в тава и ги поръсваме с останалия зехтин и малко от маринатата. Подправяме и запичаме за 30 минути.
2. В горещ тиган запечатваме агнешките стекове за няколко минути до златисто. Слагаме месото върху зеленчуците и заливаме с останалата марината. Връщаме във фурната за 5 минути. По желание може да използваме и броколи, карфиол, цвекло и други зеленчуци.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK