Печено пиле с чесън

Продукти

  • 40 г масло разтопено
  • 0,5 ч. л. черен пипер
  • 1 ч. л. сол
  • 1 ч.л. розмарин нарязан
  • 1 пиле
  • 10 скилидки чесън

Време: 65 мин.
Ниво: лесно

Large pecheno pile s chesan

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме добре пилето.
  2. Поръсваме го с подправките, като ги втриваме много добре.
  3. Във вътрешността му слагаме чесъна. 
  4. Намазваме го добре с маслото (отвътре и отвън).
  5. Слагаме пилето в тавичка и добавяме около половин чаена чаша вода.
  6. Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна, около 50 минути.