Печено пиле с чубрица и морска сол

Продукти

  • черен пипер
    на вкус
  • червен пипер
    на вкус
  • 10 г морска сол
    или на вкус
  • 5 с.л. масло
    , на стайна температура
  • 1 лимон
  • 10 г чубрица
  • 3 стръка магданоз
  • 1 пиле

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме пилето. Натриваме го отвътре и отвън със сока от половин лимон, чубрицата, морската сол, черен и червен пипер. Намазваме го добре с маслото.
  2. Нарязваме другата половина от лимона на кубчета и го слагаме в кухината на пилето. 
  3. Поставяме пилето в тавичка и го печем на 220 градуса, около 10 минути. След това намаляваме фурната на 180 градуса и печем още около 40-50 минути.