Close search

Печено пиле с ориз и зеленчуци

5.0
от общо 126 глас
Време: 65 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Печено пиле с ориз и зеленчуци photo-credit Печено пиле с ориз и зеленчуци

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Поръсете пилето със сол и черен пипер. В голям тиган загрейте мазнината на средна температура. Сложете пилето и гответе по около 4 минути от всяка страна, докато стане златисто.
  2.  Добавете чушките, целината, лука и чесъна. Разбъркайте и гответе около 5 минути, докато зеленчуците омекнат. 
  3. Прехвърлете всичко в подходяща тава. Разтворете бульона и заедно с доматите ги изсипете при пилето и зеленчуците. Смесете ориза с ригана и шафрана и сложете и тях в тавата. 
  4. Печете пилето покрито, в загрята до 180 градуса фурна около 45 минути. 
  5. При сервиране поръсете с магданоза.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK