Печено пиле с ориз

Продукти

  • сол
    на вкус
  • 2 г черен пипер
  • 5 г чубрица
  • 80 г масло
  • 5 г червен пипер
  • 350 мл. бира
  • 40 мл. соев сос
  • 1 кг. пилешко месо
  • 300 г ориз
    , сварен

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и порцираме/нарязваме пилето. 
  2. Втриваме добре всички подправки и поставяме месото в плик за печене. 
  3. Към него добавяме маслото и бирата. Запечатваме плика и разбъркваме внимателно. 
  4. Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна, около 45-50 минути. 
  5. През това време овкусяваме ориза със сол на вкус и го разстилваме в подходящ съд или чиния. 
  6. Вече готовото месо изсипваме върху ориза и сервираме.