Печено свинско бон филе

Продукти

  • 1 с.л. горчица
  • 3 с.л. соев сос
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1 ч.л. кимион
  • 2 скилидки чесън
  • 45 мл ракия
  • 1 кг. свинско месо бон филе

Време: 120 мин.
Ниво: лесно

Large pecheno svinsko bon file

Начин на приготвяне

  1. Измиваме хубаво месото, подсушаваме го леко и го натъркваме хубаво със сол и черен пипер. Шпиковаме месото, в тавичката, в която ще го печем, с нарязаните скилидки чесън, равномерно по цялата повърхност, заливаме го с ракията и го оставяме в хладилник за около1 час, да се овкуси.
  2. След това в купичка смесваме соевия сос, горчицата и всички подправки, и намазваме месото обилно. Покриваме го внимателно с фолио за печене. Слагаме месото в умерено загрята фурна, на 220 градуса, да се пече около 40 минути. След това внимателно отстраняваме фолиото, намаляваме на 180 градуса фурната, и доизпичаме до готовност (около 30 минути).
  3. Поднасяме свинското филе нарязано на филийки и по желание, с гарнитура от варен ориз.