Close search

Печено телешко с грозде и праскови

5.0
от общо 126 глас
Време: 70 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Печено телешко с грозде и праскови photo-credit Печено телешко с грозде и праскови

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Месото се поръсва със сол и пипер, намазва се с маслото и се запича на 200 ºС във фурна заедно с предварително почистените и нарязани зеленчуци и чаша и половина вода. 
  2. Щом месото започне да се запича, се изсипва бялото вино. По време на печенето се полива от време на време със соса и се долива вода. 
  3. Изважда се от тавата и се запазва на топло. 
  4. За соса: В тавата се изсипва малко вода, после сосът се пасира. Прасковите се нарязват на две и се отстраняват костилките. Гроздовите зърна се разполовяват и се отстраняват семките. 
  5. Към соса се добавят прасковите и гроздето заедно със сметаната, след кеото се сгорещява. Подправя се със със сол и черен пипер и се сервира отделно от месото.
Още от : месо

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK