Close search

Пенне арабиата с патладжан

5.0
от общо 126 глас
Време: 30
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с 4 7bd7e5bf57f4f4556e3ae34edc2c5fc306282f743d7d3bd490f1d01c61798b3f Бяло вино

Пенне арабиата с патладжан photo-credit Ароматна и пикантна паста Пенне Арабиата

Продукти

Начин на приготвяне

1. Загряваме зехтина на тиган, изчистваме чилито от дръжките и семената и запържваме в зехтина.

2. Изваждаме чилито от зехтина. Загряваме вода и сваряваме с малко сол пенне, според указанията.

3. Нарязваме патладжаните на две по дължина и сваряваме в подсолена вода за около 5 минути. Изваждаме ги, отцеждаме и нарязваме на кубчета на около 3 см.

4. В загрятата мазнина запържваме патладжана, добавяме нарязаните скилидки чесън и чилито. Добавяме доматите, които сме смачкали и доливаме малко от водата на пастата. Оставаме да се задуши добре.

5. Прибавяме отцедените пенне в тигана със соса и разбъркваме добре.

6. Сервираме ястието топло,  поръсено със настърган пармезан и пресен босилек.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK