Пенне с гриловани зеленчуци

Продукти

  • 500 г пенне
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • 1 скилидкa чесън
  • 3 с.л. зехтин
  • 300 гр чери домати
  • 1 стрък босилек
  • 1 тиквичкa
  • 1 патладжан
  • 50 гр кедрови ядки

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Penne sas zelenchutsi

Начин на приготвяне

1. Нарязваме тиквичката и патладжана по дължина, намазваме със зехтин и посоляваме. Запичаме на оребрен тиган за по 2-3 мин. от всяка страна. Изваждаме ги и ги нарязваме на лентички. Нарязваме чери доматчетата на половинки и ги слагаме на тигана за кратко.

2. Сваряваме пенне в подсолена вода до готовност и прецеждаме. Овкусяваме със зехтин, счукан чесън, босилек и риган. Добавяме грилованите зеленчуци и разбъркваме. Запичаме в сух тиган кедровите ядки до зачервяване и внимаваме да не ги изгорим.

3. Сервираме и поръсваме с настърган пармезан и кедрови ядки и магданоз.