Close search

Пенне с гриловани зеленчуци

4.5
от общо 127 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1
Сервирай с 4 Бяло вино

Пенне с гриловани зеленчуци photo-credit Вкусни вегетариански пенне с гриловани зеленчуци

Начин на приготвяне

1. Нарязваме тиквичката и патладжана по дължина, намазваме със зехтин и посоляваме. Запичаме на оребрен тиган за по 2-3 мин. от всяка страна. Изваждаме ги и ги нарязваме на лентички. Нарязваме чери доматчетата на половинки и ги слагаме на тигана за кратко.

2. Сваряваме пенне в подсолена вода до готовност и прецеждаме. Овкусяваме със зехтин, счукан чесън, босилек и риган. Добавяме грилованите зеленчуци и разбъркваме. Запичаме в сух тиган кедровите ядки до зачервяване и внимаваме да не ги изгорим.

3. Сервираме и поръсваме с настърган пармезан и кедрови ядки и магданоз.

Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK