Close search

Петел с ориз

3.7
от общо 128 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Петел с ориз photo-credit Петел с ориз на фурна

Продукти

100 г съдържат:

  • 250 калории
  • 13 г мазнини
  • 10 г протеини
  • 3 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме петела на порции. Слагаме го в тенджера и го заливаме със студена вода. Слагаме го на котлона, като заври, го разбъркваме и посоляваме. 
  2. Оставяме месото да ври, докато се свари леко, но не напълно. Запазваме бульона, в които е врял.
  3. Изчистваме и измиваме ориза, почистваме и нарязваме на ситно морковите. В тавичка слагаме ориза, добавяме морковите и ги заливаме с олиото. На 1 ч.ч ориз слагаме 4 ч.ч. бульон, в който е врял петелът. Добавяме месото, посоляваме на вкус и печем, докато оризът поеме бульона и месото се зачерви.
  4. Ястието поднасяме в чиния, с ориза и до него месото.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK