Пикантна супа от тиква

Продукти

  • 1 л. пилешки бульон
  • 0,5 ч.л. ким смлян
  • 2 г индийско орехче настъргано
  • 1 ч.л. кориандър смлян
  • 1 с.л. масло
  • 1 глава лук
  • 1 домат
  • 1 кг. тиква
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • течна сметана за гарниране

Време: 50 мин.
Ниво: лесно

Pikantna supa ot tikva

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и нарязваме тиквата, доматите и лука на парчета. Слагаме ги в голяма тенджера заедно с маслото, кориандъра, кима, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус. 
  2. Захлупваме с капака и задушаваме около 20 минути, като от време на време разбъркваме.
  3. Изсипваме пилешкия бульон в тенджерата и след като кипне оставяме да ври 20 минути или докато тиквата омекне. 
  4. Отстраняваме тенджерата от котлона и я оставяме настрани да изстине леко. Пасираме до получаването на гладка еднородна смес. 
  5. Изсипваме супата в друга тенджера, затопляме отново, ако е необходимо овкусяваме със сол и черен пипер.
  6. Преди сервиране гарнираме с малко сметана и крутони.