Пикантни кюфтета от червена леща
Продукти
- сол на вкус
- 1 с.л. чубрица смляна
- 1 с.л. кимион смлян
- 1 с.л. червен пипер лют, едро смлян
- 1 с.л. черен пипер
- 1 връзка зелен лук
- 1 връзка магданоз
- 3 с.л. олио
- 1 глава лук
- 3 с.л. доматена салца
- 250 г булгур дребен
- 250 г червена леща
Начин на приготвяне
- Измиваме лещата и я заливаме с вода - два пръста над нея. Варим я до сгъстяване.
- Отстраняваме от от котлона, добавяме булгура и разбъркваме хубаво. Захлупваме с капака и оставяме така около 15 минути, за да може булгура да поеме водата.
- През това време нарязваме кромида на много ситно и го запържваме леко в олиото, прибавяме доматената салса и пържим още малко.
- Разбъркваме всичко и към него добавяме готовата смес със ситно нарязаните магданоз и пресен лук.
- Оформяме кюфтенцата в елипсовидна форма, украсяваме с магданоз и сервираме върху листо от зелена салата с няколко капки лимон.
Съвет:
Можем да направим кюфтенца и за децата, като отделим от сместа, преди да сложим пикантните подправки.
Айс шоколад
Начупваме на парчета и разтапяме на водна баня шоколада.Изсипваме го на дъното на висока чаша.Смесвам...
Крем "Милена"
В голяма купа разбиваме цеденото мляко, сметаната, пудрата захар и ванилията, до гладък крем.На водна...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook