Close search

Пикантни кюфтета от червена леща

4.7
от общо 128 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Пикантни кюфтета от червена леща photo-credit Пикантни кюфтета от червена леща

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме лещата и я заливаме с вода - два пръста над нея. Варим я до сгъстяване. 
  2. Отстраняваме от от котлона, добавяме булгура и разбъркваме хубаво. Захлупваме с капака и оставяме така около 15 минути, за да може булгура да поеме водата.
  3. През това време нарязваме кромида на много ситно и го запържваме леко в олиото, прибавяме доматената салса и пържим още малко. 
  4. Разбъркваме всичко и към него добавяме готовата смес със ситно нарязаните магданоз и пресен лук.
  5. Оформяме кюфтенцата в елипсовидна форма, украсяваме с магданоз и сервираме върху листо от зелена салата с няколко капки лимон.

Съвет:

Можем да направим кюфтенца и за децата, като отделим от сместа, преди да сложим пикантните подправки. 

Още от : предястия

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK