Close search

Пиле фрикасе

3.5
от общо 135 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Пиле фрикасе photo-credit Вкусно пиле фрикасе

Продукти

100 г съдържат:

  • 260 калории
  • 30 г мазнини
  • 20 г протеини
  • 6 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и сваряваме пилето в посолена вода,.
  2. След това го накъсваме или нарязваме на парчета, които запържваме в  маслото до зачервяване.
  3. В дълбок тиган или тенджера запържваме брашното с олиото, до златисто. 
  4. Добавяме червения пипер и прецедения бульон от пилето. 
  5. Оставяме да поври няколко минути, като периодично разбъркваме. 
  6. След това снемаме соса от огъня и го застройваме с жълтъците, разбити в лимоновия сок. 
  7. Добавяме сол и черен пипер на вкус, разбъркваме добре и с него заливаме месото.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK