Пиле по френски

Продукти

  • 2 г мащерка
  • 4 с.л. зехтин
  • 2 г чесън на прах
  • 1 с.л. соев сос
  • 2 с.л. горчица
  • 1 глава лук
  • 10 моркова
  • 1 пиле
  • 1 ч.ч. вино бяло
  • 1 с.л. масло
  • 1 ч.л. сол

Време: 75 мин.
Ниво: лесно

Large pile po frenski

Начин на приготвяне

  1. Маринатата се приготвя, като се смесят горчицата, соевият сос, чесънът на прах, зехтинът и сухата мащерка. Пилето се намазва с маринатата и се поставя в тавичка. 
  2. Лукът и морковите се нарязват на едро, посоляват се и се нареждат отстрани на пилето. 
  3. Виното се сипва, добавя се маслото и се оставя да се пече 60 минути в предварително загрята фурна на 200 ºС.