Пиле с аспержи

Продукти

  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1 с.л. бульон пилешки
  • 1 с.л. джинджифил
  • 1 кг. пилешко месо
  • 1 връзка аспержи
  • 2 ч.л. соев сос
  • 1 ч.л. оцет
  • 1 щипка червен пипер
  • сол на вкус

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large pile s asperzhi

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме на ситно лука и джинджифила.
  2. В дълбок тиган загряваме пилешкия бульон и изсипваме лука. Запържваме го при непрекъснато бъркане, за около 2 минути.
  3. Прибавяме джинджифила и чесъна и продължаваме да бъркаме още 3-4 минути.
  4. Прибавяме аспержите, соевия сос, оцета и червения пипер. Разбъркваме всичко, покриваме и готвим още 3-4 минути. 
  5. Нарязваме месото на големи парчета, които пълним със зеленчуковата смес и завиваме на руло, завързваме го с конец през средата (който отстраняваме преди сервиране).
  6. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40-45 минути.
  7. По желание, около 10 минути преди края на печенето може да поръсим с малко настърган кашкавал.
  8. Преди сервиране, по желание гарнираме с печени гъби и ориз.