Пиле с копър и сушени смокини

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В тенджерка с вряща вода разтваряме бульона. 
  2. Почистваме и нарязваме праза и моркова. 
  3. Поръсваме пилешкото със сол, черен пипер и малко зехтин. 
  4. Запържваме бутчетата в зехтин на среден огън. 
  5. Добавяме скилидката чесън и похлупваме с капак. 
  6. Когато чесънът си пусне аромата, изваждаме скилидката, намаляваме силата на котлона и сипваме бялото вино. 
  7. Отново увеличаваме силата на котлона и добавяме моркова и праза. 
  8. Смокините нарязваме на парчета и ги сипваме към бульона. 
  9. След няколко минути заливаме пилешките бутчета с бульон. 
  10. Накрая добавяме масло. Сервираме ястието, поръсено с копър.