Пилешка пържола от бут

Продукти

  • 1 с.л. ябълков оцет
  • 1 щипка захар
  • 2 с.л. зехтин
  • 4 с.л. соев сос
  • 1,5 к.л. риган
  • 1 к.л. майорана
  • 1 к.л. черен пипер
  • 4 скилидки чесън счукани
  • 3 ч.л. червен пипер
  • 2 кг пилешко месо от бут
  • сол на вкус

Време: 25 мин. (3
Ниво: професионално

Large pileshka parzhola ot but

Начин на приготвяне

  1. Почистваме пилешките пържоли от бут от кожата, слагаме ги в найлоново пликче и ги "начукваме" леко.
  2. След това смесваме всички подправки в голям плик за печене, добавяме оцета, соевия сос и зехтина, слагаме пилешките пържоли и хубаво ги раздрусваме или ги объркваме с ръка, за да се овкусят равномерно.
  3. Изкарваме добре въздуха от плика, затваряме го и го оставяме в хладилник за около 3 часа. 
  4. След това изваждаме пилешките пържоли, отцеждаме ги добре и ги изпичаме в тава във фурната, на грил или барбекю.
  5. Сервираме с гарнитура от пържени картофки или салта по избор.