Пилешки филенца с пресни картофи на фурна

Продукти

  • 1 връзка магданоз
  • 20 г олио
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. чубрица
  • 1 глава лук
  • 1 кг. пресни картофи
  • 600 г пилешко филе

Време: 45 мин.
Ниво: лесно

Large pileshki filentsa s presni kartofi na furna

Начин на приготвяне

  1. Почистваме добре картофите и ги нарязваме на кръгчета или на половинки, ако са малки. 
  2. Режем на ситно лука.
  3. Смесваме всички продукти в тава, заедно с подправките и олиото. 
  4. Заливаме ги с 200 мл. вода и ги печем на 200 градуса, докато ястието е готово.
  5. Сервираме ястието топло.