Пилешки хапки с пармезан на фурна

Продукти

  • зехтин
  • галета
  • 1 ч.л. червен пипер
  • сол
  • 1 ч.л. къри
  • черен пипер
  • 2 яйца
  • 100 г настърган пармезан
  • 1 кг пилешки филета

Време: 40
Ниво: лесно

Large pileshki hapki s parmezan

Начин на приготвяне

1. Нарязваме пилешките филета на жулиени. Правим смес за панировка от галета, сол, черен пипер, червен пиперкъри и настърган пармезан. Разбъркваме добре да се смесят съставките.

2. Овалваме филетата първо в сместта на галетата, после в разбитите яйца и отново в галетата.

3. Взимаме хартия за печене и върху нея нареждаме филетата. Поръсваме ги със зехтин и слагаме да печем в предварително загрята фурна на 180 градуса на вентилатор или обикновен режим. Печем около 25 минути или до готовност, докато се зачервят.

4. Сервираме със салата и сос по желание.