Пилешки хапки с пармезан на фурна
здравословно
от общо
126 глас
Време: 40
Ниво: лесно
Порции: 4
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- зехтин
- галета
- 1 ч.л. червен пипер
- сол
- 1 ч.л. къри
- черен пипер
- 2 яйца
- 100 г настърган пармезан
- 1 кг пилешки филета
Начин на приготвяне
1. Нарязваме пилешките филета на жулиени. Правим смес за панировка от галета, сол, черен пипер, червен пиперкъри и настърган пармезан. Разбъркваме добре да се смесят съставките.
2. Овалваме филетата първо в сместта на галетата, после в разбитите яйца и отново в галетата.
3. Взимаме хартия за печене и върху нея нареждаме филетата. Поръсваме ги със зехтин и слагаме да печем в предварително загрята фурна на 180 градуса на вентилатор или обикновен режим. Печем около 25 минути или до готовност, докато се зачервят.
4. Сервираме със салата и сос по желание.
Свински джолан с кисело зеле и Петрохан
1. Сваряваме свинския джолан, който сме нарязали на...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook