Пилешко филе на скара

Продукти

  • 2 стръка джоджен
    пресен
  • 2 с.л. олио
  • 1 с.л. горчица
  • 1 к.ч. кисело мляко
  • 4 пилешки филета
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1 скилидка чесън

Начин на приготвяне

  1. Правим "суха" марината, смесвайки горичцата, олиото, нарязания на ситно джоджен, лимоновия сок, пресования чесън, солта, черния пипер и виното в буркан, на който затваряме капака и разбиваме добре сместа.
  2. Тази смес прибавяме към киселото мляко.
  3. Начукваме филетата, посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер. 
  4. Намазваме ги от двете страни с получената смес (най-лесно става с помощта на четка).
  5. Оставяме ги да престоят в хладилник за около час. След това ги печем на скара или барбекю. 
  6. Сервираме върху подложка от задушени зеленчуци по избор (домати, царевица, лук).