Пилешко филе "Тандури"

Продукти

  • кората на един лимон
  • паста "тандури"
  • черен пипер
  • сол
  • 100 мл зехтин
  • 4 бр. пилешки гърди - всяка по 120 гр
  • кофичка кисело мляко

Време: 20
Ниво: лесно

Large pileshko file tanduri

Начин на приготвяне

1. Почистваме внимателно пилешките гърди

2. Добавяме всички подправки, 50 мл от зехтина и настъргания лимон

3. Разбъркваме и овкусяваме добре, загряваме оребрен тиган на котлона.

4. Поставяме парчетата пиле и намазваме с четка останалата част от зехтина.

5. Печем по 2 мин. от всяка страна и прехвърляме върху хартия за печене и слагаме в загрята фурна на 220 градуса за около 5 мин.

6. Поднасяме със сос от кисело мляко, в което добавяме малко сол, капка зехтин и малко лимонов сок.