Close search

Пилешко с бок чой

5.0
от общо 126 глас
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Пилешко с бок чой photo-credit Вкусно пилешко с бок чой

Продукти

Начин на приготвяне

1. Измиваме и подсушаваме месото с кухненска хартия. Нарязваме го на лентички. Овалваме го в брашното.

2. Загряваме олиото в голям незалепващ тиган на средно-висока температура. Добавяме месото и пържим за около 3-4 мин.

3. Добавяме бок чой, счуканите скилидки чесън, бульона, соевия сос, царевичното нишесте, шери, и джинджифил. Добавяме и нарязаните на лентички чушки, гъби и целина. Разбъркваме добре и продължаваме да готвиме още около 5-6 минути.

4. Сервираме върху ориз и поръсваме със зелен лук.

5. Бок чой е представител на зелевите растения, можете да го намерите на зеленчуковите пазари. В рецептата можете да го замените с китайско зеле.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK