Пица "Домат"

Продукти

  • 1 стрък босилек пресен
  • 100 г моцарела
  • 1 с.л. зехтин
  • 150 г кашкавал
  • 6 домата
  • 1 тесто за пица, готово

Време: 20 мин.
Ниво: лесно

Large pitsa domat

Начин на приготвяне

  1. Измиваме доматите и ги нарязваме на кръгчета. Поставяме ги в купа. 
  2. Разточваме тестото* върху набрашнения плот с помощта на точилка, с големина по избор.
  3. Поставяме го в намазана със зехтин тава и отгоре слагаме половината от нарязаните на кръгчета домати, настърганият кашкавал, моцарелата, нарязания на ситно босилек и най-отгоре редим останалите домати.
  4. Печем пицата в предварително загрята фурна (около 200 градуса), за около 10-15 минути.

*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".