Close search

Пица с гъби, чесън и моцарела

5.0
от общо 126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Пица с гъби, чесън и моцарела photo-credit Сочна пица с гъби и моцарела

Продукти

Начин на приготвяне

  1. От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни. 
  2. Запържваме ситно нарязания лук и чесън в половината зехтин. 
  3. Добавяме доматите. Варим, докато соса се сгъсти. 
  4. След това добавяме доматеното пюре, ригана и сол на вкус. 
  5. Нарязваме моцарелата и гъбите на кръгчета. 
  6. Намазваме пицата с доматения сос. Отгоре я поръсваме с лука, гъбите, моцарелата и риган.
  7. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса, до готовност. 
  8. Изваждаме пицата от фурната, поръсваме я с малко пресен магданоз или босилек по избор, и сервираме.

*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".

Още от : пица

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK