Close search

Пица с тесто от карфиол

5.0
от общо 127 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Пица с тесто от карфиол photo-credit Вкусна пица с тесто от карфиол

Продукти

Начин на приготвяне

1. Сваряваме измития и разделен на розички карфиол в подсолена вода. Пасираме го с кухненския робот или пасатор.

2. В средно голяма купа смесваме карфиола, яйцето и моцарелата. Добавяме риган, счукан чесън и сол и разбъркваме добре.

3. Взимаме хартия за печене и изрязваме във диаметъра на кръгла тавичка. Поставяме тестото и го притискаме равномерно. Печем на предварително зарята фурна на 180 градуса около 15 мин.

4. Изваждаме от фурната, намазваме с доматен сос, слагаме нарязаните на половинки гъби, нареждаме моцарелал на кръгчета и допичаме за още около 7-8 мин.

5. Гарнираме с рукола по желание.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK