Close search

Плетен козунак

4.4
от общо 137 гласа
Време: 120 мин.
Ниво: трудно
Порции: 1

Плетен козунак photo-credit Плетен козунак със стафиди и лимонова есенция

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разтваряме маята в топлото мляко, с малко захар и малко брашно. Тази кашичка изчакваме да втаса. 
  2. Смесваме всички продукти, без ядките и ванилията, омесваме тесто. Ако тестото лепне, добавяме още малко брашно. Месим дълго и енергично. Прибавяме накиснатите в ром стафиди, ванилия и лимонова есенция. 
  3. Чакаме да втаса. След това отново месим и отново втасва. 
  4. Сплитаме го на плитка. Отново втасва, този път във фурната, която е включена на 50 градуса.
  5. Накрая го намазваме с разбития белтък, поръсваме го със захар и го връщаме отново във фурната. Увеличаваме я на 150 градуса, за 10 минути. След това увеличаваме на 170 градуса. 
  6. Печем до готовност.
Още от : печива

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK