Close search

Поширани круши в червено вино

5.0
от общо 126 глас
Време: 20 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Поширани круши в червено вино photo-credit Ароматни поширани круши

Продукти

Начин на приготвяне

1. В малка тенджерка слагаме виното, захарта, канелата, карамфила и 2 ч.ч. вода, сока на портокала и оставяме да заври.

2. Изчистваме крушите като ги обелваме, режем на половинки и почистваме семената. Потапяме крушите, като се опитваме да запазим дръжките извън сместта. Варим около 3-4 минути.

3. В същото време, в малка купа, разбиваме маскарпоне, сметана и 2 супени лъжици. захар, докато се сгъсти добре.

4. Изваждаме крушите, изцеждаме ги и сервираме с лъжица маскарпоне и ядки. По желание слепваме половинките круши, като едната можем да запазим светла. Можем да долеем и от течността. По желание може да сервираме и с топка ванилов сладолед.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK