Close search

Постни лозови сармички

4.0
от общо 128 гласа
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Постни лозови сармички photo-credit Вкусни лозови сармички

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Задушаваме лука в мазнината, след което прибавяме ориза и ситно нарязаните домати.
  2. Добавяме сол на вкус и заливаме с 1 чаша вода. Оставяме на тих огън, докато водата не попие.
  3. Полуготовата смес подправяме с останалите подправки и правим сармичките.
  4. На дъното тенджера поставяме няколко лозови листа, след което нареждаме завитите сармички.
  5. Отгоре слагаме една чиния, да ги притиска и заливаме с вода.
  6. Варим сармичките на умерен огън, около 40 минути.
  7. По желание, сервираме с кисело мляко и резенче лимон.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK