Постни зелеви сармички

Продукти

  • 2 глави лук
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • 70 мл. олио
  • 1 морков
  • 2 ч.ч. ориз
  • 200 г кисела зелка
    листа

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме на ситно лука и моркова. Запържваме ги на тиган в малко олио. 
  2. Добавяме ориза и малко вода. Задушаваме ги за 5-10 минути в тигана.
  3. Сваляме от котлона и добавяме подправките. Разбъркваме хубаво.
  4. Във всяко зелево листо слагаме по 1 лъжица от сместа и загръщаме сърмичките.
  5. Нареждаме ги в тенджера, в която сме разстлали предварително няколко зелеви листа.
  6. Заливаме с 2 чаени чаши вода и затискаме с обърната чиния.
  7. Оставяме ги да врат на умерен огън до готовност.
  8. Сервираме топли.