Пролетна салата с ягоди

Продукти

  • 1 щипка сол
  • 20 мл. балсамов оцет
  • 20 мл. зехтин
  • 5 г кедрови ядки
  • 25 г синьо сирене
  • 60 г ягоди
  • 60 г айсберг
  • 60 г рукола

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и нарязваме ягодите на тънки люспи. 
  2. Измиваме и накъсваме айсберга и руколата. 
  3. Смесваме нарязаните люспи с айсберга и руколата.
  4. Подправяме със зехтин и сол на вкус. 
  5. На едро ренде настъргваме синьото сирене и поръсваме, добавяме и кедровите ядки.
  6. Нанасяме предварително редуцираният балсамов оцет на “тънка паяжина” върху салатата.