Close search

Пуканки

5.0
от общо 126 глас
Време: 35 мин.
Ниво: средно
Порции: 2

Пуканки photo-credit Рецепта за домашни пуканки

Продукти

  • сол на вкус
  • олио - количество, колкото да покрие средата на тенджерата
  • 200 г царевица

Начин на приготвяне

  1. Поставяме мазнина да покрие дъното на съда, в който ще правим пуканките - тенджера, защото задължително трябва капак. 
  2. Загряваме хубаво мазнината, леко да започне да пуши. 
  3. Тогава слагаме зърната и солта, захлупваме и започваме да движим тенджерата напред-назад непрекъснато. 
  4. Снемаме от котлона щом спре пукането. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK