Ръжена курабия със сушени смокини и крокант

Продукти

  • 248 гр ръжено брашно
  • 152 гр типово брашно
  • 2 ч. л. сода
  • 8 с.л. вода
  • 4 с. л. пчелен мед
  • 120 гр кафява захар
  • 200 гр краве масло
  • 200 гр нарязани сушени смокини/може и кайсии
  • 48 гр крокант (или печени ядки )
  • ванилия

Време: 25
Ниво: лесно

Large razhena kurabiya

Начин на приготвяне

1. Маслото, медът, захарта и водата се разтопяват на слаб огън, без да завира сместа. Отстранява се от котлона и се добавя содата.

2. Сместа се оставя да изстине и след това се добавят сухите съставки. Омесва се меко тесто, което се разделя на 13 равни части и се оформят кръгли курабии с диаметър около 10 см.

3. Оформените курабии се пекат за 7-8 мин. на 170 градуса.

4. След  като изстинат могат да се полеят с малко шоколад за украса.