Риба с грах

Продукти

  • 800 г риба
  • 250 г грах
  • 1 стрък целина
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. брашно
  • 1 ч.л. къри
  • 1 кубче бульон рибен
  • 1 чушка люта
  • 50 г олио
  • 1 ч.л. сол
  • 1 връзка магданоз
  • 200 г картофи сварени
  • 50 г доматена паста

Време: 50 мин.
Ниво: средно

Large riba s grah

Начин на приготвяне

  1. Измиваме, изчистваме и нарязваме картофите, целината, моркова и лука, и леко ги запържваме. Задушаваме граха за десетина минути. 
  2. В купа разбъркваме олиото, чесъна и лютата чушка. Размачкваме добре, за да се получи каша (отстраняваме люспата на чушката). Прибавяме картофите, граха, целината, моркова и лука. Разбъркваме леко. 
  3. Сваряваме рибата в бульона и я изчистваме от кожата й. Нарязваме я на парчета, овалваме ги в брашното, предварително разбъркано с кърито. След това изсипваме зеленчуковата смес, добавяме доматената паста и разбъркваме леко.
  4. Поставяме във фурната за няколко минути. 
  5. Сервираме топла, поръсена със ситно нарязан магданоз.

Съвет: 

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).