Close search

Рибена супа с мляко

5.0
от общо 127 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Рибена супа с мляко photo-credit Рибена супа с мляко и зеленчуци

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разтопяваме маслото в тенджера с дебело дъно.
  2. Прибавяме нарязания на дребно лук.
  3. Варим на тих огън 5-7 минути до омекване и златист цвят. 
  4. Добавяме брашното и нарязаните на малки кубчета картофи. 
  5. Заливаме с горещия бульон.
  6. Слагаме супата да кипне, след което варим 10 минути до сгъстяването й.
  7. Прибавяме рибеното филе, нарязано на парчета.
  8. Варим супата още около 6 минути и сипваме горещото мляко.
  9. Посоляваме на вкус.
  10. Държим на котлона до кипване и веднага я оттегляме от котлона.
  11. По желание я поръсваме със ситно нарязан магданоз или малко копър.
  12. Рибената супа с мляко поднасяме гореща с хрупкав хляб.

Съвет: 

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).  

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK